Ik heb genoeg verhaaltjes om niet te sporten en al helemaal niet zo vroeg | column

Sporten in de boksschool© archieffoto united photos/rob van wieringen

Susanne Moerkerk

Soms heb je zo’n dag. Vanaf de ochtend zit de energie erin: niks houdt me tegen.

Vrijdagochtend sta ik om 7 uur bij de work-out van de boksschool waar ik sport. De lessen beginnen daar stiekem altijd iets voor het hele uur, dus eigenlijk was ik te laat. Maar, vandaag houdt niks me tegen.

Ik heb genoeg verhaaltjes om niet te sporten en al helemaal niet zo vroeg. Ik had gewerkt tot middernacht. Waarom zou ik eerder opstaan dan nodig? Om te sporten? Zaterdag is er ook een les, ik kan ook morgen gaan. Hmmmm het bed is lekker warm. Om middernacht naar bed en om 6.20 de wekker? Ik lig pas net! En dan moet ik ook nog de hele dag werken en vanavond is er voetbal en wil de oudste opblijven tot ver na z’n bedtijd.

Maar ik heb ze niet laten winnen. Stuk voor stuk maakte ik korte metten met de smoesjes. Waarom? Omdat vandaag niks mij gaat tegen houden. Ik ben opgestaan, at een broodje en als cadeau aan mezelf (omdat ik laat naar bed ging door werk) mocht ik er met de auto heen.

Dat heb ik geweten, de eerste work-out was krabben. Ook dat hield me niet tegen. Net te laat bij de sportschool, hield me niet tegen. De trainer zegt grappend dat er alleen als zijn duo-maatje nog plek is. Dus geen ruimte om te sjoemelen, volle bak. Op mijn eigen niveau heb ik hem een flink stuk bijgehouden met alle sit-ups, jumpsquats, gewichten, touwen, roeiapparaten en die stomme spinningfiets. Kapot, maar energiek sta ik een uur later weer buiten.

Vandaag houdt niks mij tegen. Behalve als ik iets boven mijn macht moet pakken, dan houdt die heerlijke spierpijn mij een beetje tegen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.