Sanna Veerman zingt de volledige tekst van The Real Slim Shady mee. ’Ik kan helemaal niet zingen, maar doe het wél’

Sanna Veerman.© Foto ANP/Iris van den Broek

Kas van Dijk
Volendam

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: turnster Sanna Veerman.

Sanna Veerman (20) is sfeergevoelig. Up-tempo muziek en de ’karaokesessies’ met medeturnster Eythora Thorsdottir helpen haar om in de juiste stemming te komen.

Beyoncé - Flawless

„Het hangt veel af van mijn ’mood’, naar welke muziek ik luister. Hoe ik me die ochtend voel. Soms ben ik echt zenuwachtig voor een wedstrijd, op andere momenten weet ik niet eens dat ik een wedstrijd heb. Vroeger was ik echt een fan van Beyoncé. Nog steeds wel, maar toen luisterde ik altijd haar muziek voor een wedstrijd. Als ik meer zelfvertrouwen nodig heb, gaat Flawless aan. Tijdens de make-up en de voorbereiding luister ik het meest.”

Eminem - The Real Slim Shady

„Eminem en Dr. Dre doen het bij mij ook altijd goed. Ik kan The Real Slim Shady helemaal meezingen. Ik vind het gewoon lekker om te zingen. Ik kan helemaal niet zingen, maar ik doe het wél.”

Alicia Keys - No One

„Gedurende de balkoefening van de Bundesliga-finale stond het nummer van Alicia Keys op. Normaal heb ik geen idee wat er aan staat, want tijdens een wedstrijd mag je niet zelf bepalen wat er afgespeeld wordt. Maar toen vond ik dit wel fijn op de achtergrond. Ik kwam in een lekkere flow. De oefening ging goed en we eindigden als derde.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen