Schrijfactie in Heemskerk voor gevangenen. Op 10 december is het de Dag van de Rechten van de Mens

Een aantal van de mensen om wie het gaat.© beeld Amnesty International

Van onze verslaggever
Heemskerk

De Kritische Gemeente IJmond (KGIJ) houdt zaterdag 10 december - Internationale Dag van de Rechten van de Mens – een schrijfactie van Amnesty International tegen onrecht. De actie heeft plaats in De Vrijburcht aan de Vrijburglaan 2 vanaf 15.30 uur.

Dit is de derde keer dat de KGIJ een schrijfactie van Amnesty International ondersteunt en dit keer nodigt de kritische gemeente ook andere geïnteresseerden uit om mee te doen op deze Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Tijdens de actie Write for Rights schrijven ze brieven naar autoriteiten van tien landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren.

Iran

Eén voorbeeld van de tien mensen, voor wie ze dit jaar gaan schrijven, is Vahid Afkari die in 2017 en 2018 vreedzaam demonstreerde tegen politieke onderdrukking in Iran. Hij werd daarvoor veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Hij werd gemarteld en zit in eenzame opsluiting.

Iedereen is zaterdag om 15.30 uur van harte welkom in De Vrijburcht om mee te schrijven. Amnesty International zorgt voor voorbeeldbrieven voor de tien mensen, schrijfpapier en pennen. De KGIJ zorgt voor de enveloppen en postzegels.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.