Tien aanhoudingen in Den Haag bij onrust na winst Marokko

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De politie heeft in Den Haag "vooralsnog" tien mensen aangehouden na onlusten rond de winst van Marokko op het WK voetbal in Qatar. De onruststokers zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging ofwel het bezit van zwaar vuurwerk, aldus een woordvoerder van de politie.

Na de overwinning op Spanje gingen honderden Marokko-supporters de straat op in Den Haag. Aanvankelijk heerste er een feestelijke stemming, maar die sloeg na enige tijd om. Op de Vaillantlaan in de Schilderswijk werd de politie bekogeld met vuurwerk. De ME waarschuwde de groep supporters vervolgens dat ze moesten vertrekken. Als zij daar geen gehoor aan zouden geven, zou er geweld worden gebruikt, zo werd omgeroepen.

Volgens de politie gaven de meeste aanwezigen gehoor aan de oproep. Op de Vaillantlaan bleven nog wel enkele relschoppers aanwezig die zich ophielden bij een paar zijstraten. De ME stuurde hen weg, en deelde daarbij af en toe een tik uit met een wapenstok. "Op dit moment lijkt het op straat rustiger te worden", zo meldt de politie rond 22.30 uur.

Ook in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht moest de ME ingrijpen omdat er ongeregeldheden uitbraken op straat.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.