Makkelijk scorende spits schrijft mee aan clubgeschiedenis HBC

Arno Dijkstra (rechts) tegen Assendelft.© Foto Ronald Goedheer

Rob Spierenburg
Heemstede

Je bent pas een échte kampioenskandidaat als je ook lastige wedstrijden weet te winnen. En dat doet HBC.

Zondag in Assendelft werd de plaatselijke VV met 2-3 bedwongen. Spits Arno Dijkstra deed de thuisploeg veel pijn toen hij in de extra tijd op aangeven van Jeroen de Bruijn de winnende goal binnen pegelde.

Lees ook: Topscorer Arno Dijkstra bezorgt HBC drie punten

Het is dit seizoen alweer de dertiende treffer voor de 28-jarige spits van de zondagse eersteklasser. Mede dankzij Dijkstra kan de Heemstede Berkenrode Combinatie voor het tweede jaar op rij clubgeschiedenis schrijven. Na nog geen half jaar in de eerste klasse te hebben vertoefd, lonkt nu al de vierde divisie. HBC staat zes punten los van naaste achtervolger AGB uit Amsterdam.

In de zomer van 2020 deed de aanvaller bewust een stapje terug toen hij besloot om Rijnvogels in te ruilen voor HBC. Vanuit de derde divisie ging de veel scorende spits aan de slag in de zondagse tweede klasse. „Terug naar mijn oude liefde waar ik op mijn zestiende debuteerde in het eerste.”

Na United/Davo, EDO en Rijnvogels ging de boomlange aanvaller het in 2017 proberen in de top van het amateurvoetbal bij tweede divisionist VVSB.

Aldaar brak de toename van het aantal trainingsuren en de intensiteit ervan hem op. Lichte en zwaardere blessures waren het gevolg en hielden hem regelmatig aan de kant. En dan was daar trainer Eric Meijers, die de weer fitte Dijkstra slechts als breekijzer in de slotfase gebruikte. Dijkstra keerde terug naar Rijnvogels en zei een seizoen later ja tegen Jasper Ketting die hem graag naar HBC zag terugkeren. Afgelopen zomer, ter voorbereiding op zijn derde seizoen, besloot Dijkstra zichzelf op te trainen. „Topfit aan het seizoen beginnen omdat ik dit jaar wat wil laten zien. Met mijn verleden bij de top van de amateurs wordt er wat van mij verwacht. Vooralsnog heeft die voorbereiding prima uitgepakt. Ik voel me sterk.”

Zijn gemiddelde van 1.3 goals per duel zal zijn naam in menig notitieboekje van scouts hebben doen belanden. Ongetwijfeld tot opluchting van zijn teammaten, zal er heel wat moeten gebeuren om de spits bij HBC los te weken. „Ik ben hier helemaal happy. Het is prachtig om met je eigen club al die stappen te maken. Er moet wel iets speciaals langskomen wil ik dit achterlaten.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen