Rode Kruis Ziekenhuis ervaren als één warm bad

Ombudsteam

Tineke Fatels-Binkhorst uit Heemskerk prijst graag het personeel van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk, waar ze sinds maart vanwege darmkanker kind aan huis is.

,,Waarom? Wel, bij alle contacten die ik tot nu toe had gehad met het personeel (allerlei onderzoeken bij radiologie), voelde ik mij gehoord, geborgen en veilig. Er straalde ook zo’n een rust van het personeel uit. Je komt als leek in het ziekenhuis en dan ben je heel, heel blij als je wordt opgevangen door zulk geweldig personeel. Ik overdrijf niet, maar na een half jaar heb ik alleen maar personeel meegemaakt dat meelevend, luisterend, zorgen wegnemend, enzovoorts was, uitgezonderd één persoon. En niet alleen ’mijn’ oncoloog drs. Anniek Goosens en de chirurgen (heel veel aardige en meelevende chirurgen gezien) waren zo, maar al het personeel: diëtiste, het lab, oncologie-verpleegsters, verpleegsters van de dagbehandeling, mensen die gaan over de voeding, therapie, alle mensen (chirurg, anesthesioloog, verplegenden) van de operatiekamer, personeel uitslaapkamer, personeel afdeling chirurgie enzovoorts. Ik heb dit gelukkig niet alleen meegemaakt. Ik heb diverse patiënten gesproken in de wachtkamers en iedereen die ik sprak, had dezelfde mening. We mogen blij zijn met ’ons’ ziekenhuis. Als ik heel rijk was, gaf ik iedereen salarisverhoging, maar helaas, dat ben ik niet. Dus ik geef het personeel van het RKZ een dikke welverdiende pluim.”

En dan iets van heel andere orde: Joke Knijn uit Grootschermer complimenteert Bakkerij Beerse in Sint Pancras. Ze had daar een mooie geboortetaart voor kleindochter Merle besteld, maar helaas was de taarttekst niet zoals besteld. Er was niet genoeg ruimte voor de opgegeven tekst. Teleurgesteld stuurde zij achteraf toch een mailtje, want de opgegeven tekst had er volgens haar best op gekund. Tot haar verbazing bood bedrijfsleider Edwin een nieuwe taart aan. ,,Dat is toch prachtig?! Edwin en de banketbakkers, nogmaals hartelijk dank.”

Uw compliment?

Heeft u ook een compliment te vergeven? Doe dat dan HIER en vergeet svp niet uw woonplaats erbij te vermelden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.