DSS heeft top vier weer in zicht na afgetekende 0-5 zege bij BSM. ’En we hadden echt nog wel een aantal keer kunnen scoren’

Sam van Vliet (links) probeert te ontsnappen bij Sem van der Meer.© united photos

Bennebroek

DSS was heer en meester in het op papier lastige uitduel bij het BSM van trainer René Ras. De Haarlemmers kregen kans op kans en wonnen simpel met 0-5.

,,Geflatteerd”, zo analyseerde DSS-trainer Martin van Leuven de eenzijdige wedstrijd met een glimlach. ,,We hadden nog wel een aantal keer kunnen scoren. Waar ik ook blij van werd, is dat we simpel zijn blijven voetballen en niets hebben weggegeven.”

Jasper Besjes en Sam van Vliet waren de twee smaakmakers in aanvallende zin. Besjes opende de score in een openingsfase waarin de bezoekers al lieten zien de betere ploeg te zijn.

Het breekpunt van BSM kwam al op het half uur. Middenvelder Jim Pijpers wilde de bal pakken in de dug-out van DSS en leek daarbij in de ogen van de scheidsrechter een schoppende beweging te maken naar een wisselspeler van DSS. Pijpers kon met direct rood vertrekken. ,,Echt een belachelijke rode kaart”, vond BSM-trainer René Ras. ,,Hij wilde alleen maar de bal pakken en er was totaal geen kwade opzet.”

Van Vliet maakte daarna zijn eerste goal van de middag. Na de rust was het eenrichtingsverkeer met veel kansen voor DSS. Besjes scoorde nog twee keer en Van Vliet maakte zijn tweede van de middag.

,,Nu moeten we het goed afsluiten tegen Rood Wit Zaanstad en dan liggen we op koers voor de top drie na de winterstop. Dat is wel de doelstelling”, aldus Van Leuven.

Overige uitslagen: Westzaan - Heemstede 2-3. Doelpunten Heemstede: Rik Verhelst en Marco Trox (2x). De Meteoor - Spaarnwoude 3-1. Doelpunt Spaarnwoude: Don Rutte. Zaandijk - Onze Gezellen 3-1. Doelpunt Onze Gezellen: Tim Jansen. Oosthuizen - Geel Wit 4-2. Doelpunten Geel Wit: Dylan Mentjox en Rens Knol.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen