Vrouwen DSS klimmen laatste maand gestaag op ranglijst na matige start seizoen. ’We gaan steeds volwassener voetballen’

Anvaller Luna van Santen komt hoger dan de tegenstanders.

Bart Slegers
Haarlem

DSS kwam er moeizaam doorheen tegen ACV, al was de 2-1 zege uiteindelijk dik verdiend. De Haarlemmers staan op een zesde plaats in de Topklasse.

De start van de thuisploeg was rommelig mede door de defensieve tactiek van de bezoekers. Met een 4-1-4-1 systeem kwam de opponent uit Assen echt voor een punt of een stiekeme zege. De tegenstander stond vlak achter DSS op de ranglijst en de verliezer zou afhaken voor de hogere posities.

DSS en ACV verdeelden in de eerste helft de kansen over en weer, maar echt vuurwerk bleef lang uit. Ook de scherpte voor het vijandelijke doel ontbrak bij beide formaties.

DSS, met uitblinker Rachel van Netten, werd na de rust sterker en kreeg langzaam de overhand. Ook omdat de ruimtes beter benut werden. Toch moest er een stilstaande situatie aan te pas komen om de ban te breken.

Lisa Kremers draaide een vrije trap in de verre hoek over de keepster. ACV moest daardoor wel wat meer naar voren gaan spelen waardoor de Haarlemmers meer ruimte kregen. Daar kan Zoë van Wijngaarden vaak wel goed mee uit de voeten. Luna van Santen gaf de assist op Van Wijngaarden en zette DSS op een veilige marge.

Althans zo leek het, want uit een indraaiende corner kwam de ploeg uit Drenthe nog terug tot 2-1, waardoor de spanning opeens weer helemaal terug was. Al ontbrak het in de slotfase bij ACV aan echte kwaliteit en raffinement om DSS te kunnen verontrusten. ,,We laten steeds meer volwassenheid zien in de wedstrijden”, aldus trainer Hassan Azoum.

Op de ranglijst is er een grote groep clubs ontstaan die binnen vier punten van elkaar staan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen