Topscorer Arno Dijkstra bezorgt HBC drie punten

Arno Dijkstra© Archieffoto

Assendelft

Met een laat doelpunt van topscorer Arno Dijkstra tegen Assendelft behaalde HBC de achtste zege van het seizoen: 2-3.

„We moesten aan de bak en in blessuretijd trekken we het naar ons toe. Zo’n wedstrijd zit er altijd tussen. En als je dan naar de uitslagen kijkt en ziet dat Hoofddorp en AGB gelijk spelen, loop je nog twee punten uit ook”, was trainer Jasper Ketting in zijn nopjes.

Via Arno Dijkstra kwam HBC voor. „Zij verdedigden goed diep op eigen helft en kwamen er snel uit. Maak je de tweede, dan zijn ze gebroken”, had Ketting gezien. Maar Assendelft maakte gelijk.

Jesse van Loon zorgde vlak voor rust voor 1-2 maar twintig minuten voor tijd stond het weer gelijk.

„We moesten alle zeilen bijzetten om niet tegen een zeperd aan te lopen. Het geloof bleef er en dat betaalde zich uit.” Wie anders dan Dijkstra zorgde in dit lastige potje voor de drie punten met een treffer in de extra tijd. „Zo was het toch nog feest met de uitslagen op de andere velden.”

Arno Dijkstra tilde zijn seizoenstotaal op naar dertien doelpunten. In deze regio heeft alleen Levy van Nispen er meer gemaakt. Maar die speelt bij Olympia Haarlem in de zaterdag derde klasse op een lager niveau. Komend weekend speelt HBC thuis tegen Hillegom, dat op gepaste afstand staat maar niet onderschat kan worden.

Overige uitslagen:

LSVV – Hoofddorp 1-1. Doelpunt Hoofddorp: Donny Kessing.

Fortuna Wormerveer – Hillegom 1-5. Doelpunten Hillegom: Niels van Veen (3x), Aidan Ryan en Maurice van der Neut.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen