Triple Threat speelt niet goed maar weigert te verliezen tegen Bemmel. ’Dat is de mentaliteit die ik wil zien’

Joris Zandbergen
Bemmel

Voor de poorten van de hel heeft het enigszins verzwakte Triple Threat de zege bij Bemmel weggesleept.

Bij de Haarlemse formatie deed Toshua Leavitt wel mee. Ze werd, zoals bijna gebruikelijk, topscorer. De Amerikaanse guard speelde met een blessure en kon de wedstrijd niet afmaken.

Van de andere Amerikaanse aanwinst, Mikayla Kuehne, heeft Triple Threat afscheid genomen. „Ze was nooit echt fit”, zei coach Laki lakner. „Ze had ook een beetje overgewicht en was de laatste drie wedstrijden al aan het sukkelen met van alles en nog wat. We zagen die fitheid niet snel komen. Uiteindelijk was het geen goede match en zijn we uit elkaar gegaan.”

Een vervangster is inmiddels ook al gevonden: power forward Madeline ’Maddy’ Holland komt in het nieuwe jaar de ploeg versterken. En ook nu al is er aanvulling op de spelersgroep. De Franse Clara Blachier maakte in Bemmel haar debuut en deed dat niet onverdienstelijk. „Ik heb mijn netwerk gebruikt om te kijken wie hier komen studeren of werken en ook basketbalkwaliteiten hebben. Zo ben ik bij Clara gekomen. Ze is geen absolute topper, maar kan het team zeker helpen. Ze had ook een paar belangrijke scores in het vierde kwart”, zei Lakner.

Roos Warmerdam en Quinta van Schijndel, ondanks hun jonge leeftijd toch al vaste waarden bij Triple Threat, hadden aanvallend niet hun beste dag. Phoenix Stotijn, ook pas 17, had dat wel. „Ze is nu wat fitter, en deed het goed”, zei de coach.

Pijntjes, ziekte, een druk schoolprogramma, om wat voor reden dan ook kwam het grootste deel van Triple Threat aanvallend niet helemaal uit de verf. Halverwege was dat nog niet zo’n groot probleem, want voor rust (26-24) hadden de Haarlemsen wel goed staan te verdedigen.

Maar Bemmel kwam in de tweede helft op schot, terwijl de bezoekers bleven kwakkelen. De thuisclub demarreerde naar 56-42 in het vierde kwart en Triple Threat was in last. Het team van Lakner toonde toen evenwel een zeer volwassen veerkracht.

„We zijn gaan pressen, paniek maken bij de tegenstander”, zei de Kroaat. „Dat werkte. We begonnen ballen te veroveren en scoorden meteen.” Binnen de kortste keren waren de Haarlemsen weer in de buurt. Met een score met bonus bracht uitgerekend Blachier haar team weer op gelijke hoogte: 64-64.

Anne van Vlijmen raakte namens Bemmel vervolgens pardoes de bal kwijt. Quinta van Schijndel reageerde attent, stormde naar de basket en werd in de laatste seconde de matchwinner. „We speelden niet goed maar weigerden te verliezen”, zei Lakner. „Zo overwin je jezelf. Dat is de mentaliteit die ik wil zien.”

basketbal wbl

BemmelTriple Threat64-66

(11-15, 15-9, 19-10, 19-32)

Scores Triple Threat: Leavitt 20, Stotijn 12, Blachier 11, Warmenhoven 9, Kleyhorst 5, Roberts 5, Q. van Schijndel 4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen