EDO verliest na nederlaag aansluiting met de subtop

Rinus van der Lugt
Haarlem

Winnen, dat was eigenlijk de enige opgave die de spelers van EDO zichzelf hadden opgelegd. Drie punten pakken tegen Roda’23 om zodoende de aansluiting met de subtop in stand te houden. Helaas voor trainer Erik Metgod slaagde zijn ploeg daar niet in: 1-3.

,,De spelers leggen zichzelf veel te veel druk op”, concludeerde Metgod na afloop. ,,Natuurlijk willen wij winnen, maar het belangrijkste is dat eerst de taken worden uitgevoerd. Winnen is uiteindelijk het resultaat, maar dat lukt alleen als iedereen zijn uiterste best doet.”

Metgod had dat niet gezien in de thuiswedstrijd tegen Roda’23. Een tegenstander die vorige week kansloos verloor van IJmuiden en waarvan verwacht had mogen worden dat ook EDO te sterk zou zijn.

De Haarlemmers begonnen niet onaardig. ,,Kansen kregen wij voldoende in deze fase”, had Metgod gezien. Helaas voor hem konden zijn spelers dit geen gevolg geven. ,,Het liep niet meer”, moest Metgod erkennen. Ook toen de bezoekers vlak na de wissel op 0-1 kwamen, zagen de spelers geen kans zich uit de moeilijke fase op te richten. Toen Roda’23 de lankmoedige houding van de thuisploeg voor de tweede maal afstrafte, leek het duel beslist.

Toch werd het nog spannend, toen Dani Claus voor 1-2 zorgde en EDO nog tien minuten had een gelijkspel af te dwingen. ,,In deze periode kregen wij nog twee kansen, maar het zat er niet meer in. Zonde want bij een zege hadden wij op de derde plaats gestaan.”

Van Nispen

Van Nispen trainer Stephan Spruijt wist het al voordat het seizoen van start ging. Doordat vele spelers waren vertrokken was het logisch dat niet te veel van deze groep verwacht mocht worden. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg met 0-3 van Blauw Zwart en dus heeft Van Nispen nog steeds geen punt binnengehaald.

,,Ondanks de slechte resultaten is iedereen enorm enthousiast”, aldus de trainer. ,,Het zou leuk zijn als wij puntjes gaan pakken, maar als ik eerlijk moet zijn dan zal dat niet makkelijk worden.” Een speler die de laatste tijd zich wel beter begint te ontwikkelen is doelman Sidney Stemmer. ,,Net als vorige week stopte hij ook nu weer een strafschop.”

Overige uitslagen:

Olympia Haarlem-VSV 2-0. Doelpunten Olympia Haarlem: Levy van Nispen (2x).

Stormvogels-Amstelveen Heemraad 2-0. Doelpunten Stormvogels: Bastiaan Scholten , Milan van Essen

IJmuiden-SCPB’92 1-0. Doelpunt IJmuiden: Sala Ait Bouazza.

United DAVO-JOS Watergraafsmeer 2-6. Doelpunten United DAVO: Nigel Kales en Youssef Oass.

SCW-DWO 0-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen