Telstar blijft overeind tegen mede-debutant Fortuna Sittard en pakt in extremis punt

Henny Beijer
Geleen

Puur op basis van statistieken moest Telstar bij het bezoek aan Fortuna op voorhand vrezen voor een uiterst lastige, zo niet onmogelijk te klaren klus. De thuisploeg scoorde tegen de drie naaste concurrenten immers liefst 14 keer. In dat perspectief voelde het 2-2 gelijkspel als pure winst.

Marelle Worm volhardde ook in deze ontmoeting in het 4-3-3 systeem, ondanks de verwachte weerstand van opponent Fortuna. „Het is een goede ploeg met veel kwaliteit”, stelde ze vooraf. „Maar als wij in onze kracht kunnen komen, maken we een kans.”

In het eerste kwartier kreeg Telstar twee serieuze kansen, waarvan de beste was voor Femke Prins. Bij de eerste gelegenheid aan de overkant stond eerst keeper Kelly Steen haar mannetje en hielp niet veel later de paal een handje op een vrije trap.

Voorsprong

Na een kwart wedstrijd leek Telstar alsnog tegen de openingstreffer aan te lopen. Maar ook de toegekende strafschop belandde op de paal. Twee minuten later was dat angstige moment vergeten. Femke Prins promoveerde een vrije trap die als voorzet voor het doel kwam, tegendraads koppend tot doelpunt. Het duurde een kwartier voor de thuisploeg erin slaagde Kelly Steen alsnog te passeren. Zodoende gingen beide ploegen gingen rusten bij 1-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De tweede helft begon direct met veel druk op het doel van Telstar. „We moesten noodgedwongen in onze defensie op twee plaatsen wisselen. Dat had wel gevolgen”, aldus Worm, die probeerde haar systeem ook wat defesniever vorm te geven.

Zo hielden de bezoekers nog bijna 20 minuten stand, al kwam daar opnieuw het nodige geluk bij kijken. Tessa Wullaert raakte nog maar eens de lat en een treffer van Féli Delacauw werd geannuleerd wegens buitenspel. In de 69e minuut was het echter toch raak voor de Limburgse vrouwen. Een nieuwe nederlaag dreigde.

Durven voetballen

Terug in de vertrouwde formatie probeerde Telstar de gelijkmaker te forceren. Fortuna zakte terug en liet Telstar ook komen. In de reguliere speeltijd lukte het niet. In extremis echter wel: Invaller Samya Hassani bracht de treffer op haar naam. „We hebben laten zien dat we durven voetballen.”, aldus een opgeluchte Worm. „Dit was niet onze allerbeste wedstrijd, maar hier een punt pakken is een prima resultaat.”

Aanstaande vrijdag ontvangt Telstar PSV, een van de topploegen in de competitie.

Fortuna Sittard-Telstar 2-2

25. Prins 0-1, 39. Tuin 1-1, 69. Antonsdóttir 2-1, 90+4. Hassani 2-2

Telstar: Steen; Donker (46. Donker), Hermans, Ursem (46. Ursem), Van Zelst; Gomez, Kruijthof (85. Van de Pol), Bruinenberg; Cody (74. Hassani), Prins, Drost (82. Schoorl).

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen