’De vloer is open.’ Traditioneel zwieren en zwaaien op de tijdelijke schaatsbaan in Beverwijk

Groot, klein; iedereen mag komen schaatsen.© Foto Ronald Goedheer

Dennis Mantz
Beverwijk

Haal de ijzers maar uit het vet. Elfi Schaatsbaan op het Stationsplein in Beverwijk, van ruim 300 vierkante meter groot, werd vrijdagmiddag officieel geopend.

Na corona gooiden dit keer de hoge energieprijzen nog bijna roet in het eten. „Het is daarom fantastisch dat de organiserende partijen toch de schouders eronder hebben gezet om dit mogelijk te kunnen maken”, zo vertelde wethouder Teun-Jan Tabak die de schaatsbaan opende met mede-organisator Cees Poncin. „We juichen dit als gemeente alleen maar toe. Er is bovendien budget om tweeduizend kinderen gratis te laten schaatsen en ook les te kunnen geven.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Teun Jan Tabak (rechts) opent de schaatsbaan samen met mede-organisator Cees Poncin.© Foto Ronald Goedheer

Tabak opende de schaatsbaan om 16 uur met de woorden ’de vloer is open, veel plezier.’ Dat was niet aan dovemansoren gericht, want direct stonden de eerste kinderen op het ijs om hun eerste rondjes te kunnen maken.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

Lekker schaatsen.© Foto Ronald Goedheer

Zwieren en zwaaien op de schaatsbaan.© Foto Ronald Goedheer

Dagelijks

Tot 8 januari kan er doordeweeks dagelijks geschaatst worden van 14 tot 22 uur en van vrijdag tot en met zondag van 14 tot 23 uur. De schaatsbaan is een samenwerking van Stichting Schaatsbaan, Gemeente Beverwijk en het bedrijfsleven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.