Vierde editie van Wereldlichtjesdag: om 19 uur wordt over de hele wereld een kaarsje aangestoken voor overleden kinderen

© pr foto

Van onze verslaggever
Heemskerk

Elke tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In de dorpskerk in Heemskerk is er een bijeenkomst. Belangstellenden zijn er welkom, op 18.45 uur begint het programma.

Doel van Wereldlichtjesdag is een golf van licht over de wereld te laten gaan en 24 uur stil te staan bij dat verdriet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Een kind blijft immers voor altijd in hart en gedachten. De wereld wordt zo letterlijk een beetje lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Verbonden

Iedereen is welkom: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen, en iedereen die zich hiermee verbonden voelt. De organisatie verzoekt een ieder die een kaarsje wil aansteken, om zelf een potje en een waxinelichtje mee te nemen. Na de bijeenkomst is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade .

Meer informatie via de Facebook-pagina (zoek op Wereldlichtjesdag Heemskerk) of via e-mail eibertdevries@hetnet.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.