Fietsen, planten, jassen, schoenen en laptops voor minderjarige vluchtelingen gezocht: ’Er komen 64 jongeren, dus als iemand een gebruiksklare fiets heeft, zijn we daar heel blij mee’

Kamerplanten zijn zeer welkom om de woonkamers sfeervol aan te kleden.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Van onze verslaggever
Driehuis

Aan de Duin en Kruidbergerweg in Driehuis wordt hard gewerkt om de opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige asielzoekers op tijd gereed te maken.

Sylvia Plandsoen, interim locatiemanager van het COA, is al bijzonder gelukkig met de vrijgevigheid die de afgelopen weken is getoond.

„We hebben al vijftig (opgeknapte) fietsen gedoneerd gekregen. Er komen binnenkort 64 jongeren, dus als iemand nog een gebruiksklare fiets heeft dan zijn we daar heel blij mee. We zitten hier wat afgelegen, dus dan kunnen de jongeren daarop ook naar hun toekomstige school.”

Om te zorgen dat de locatie klaar is voor gebruik hoopt Plandsoen dat er mensen zijn die kamerplanten willen doneren om de huiskamers aan te kleden. Plandsoen: „En als ik dan zo vrij mag zijn, graag planten die iets groter zijn om daarmee een huiselijke sfeer te creëren.”

Binnenkort komen de jongeren naar Driehuis. Om ze een soepele start te geven, zijn er nog wat spullen nodig. Zoals werkende laptops, die teruggezet zijn naar de fabrieksinstellingen en met een gewist geheugen. De jongeren komen vrijwel allemaal uit landen waar het gemiddeld warmer is dan hier. „Dikke winterjassen in maat s en m, handschoenen, mutsen en sjaals zijn zeer welkom.”

Ook schoenen (maat 39-42) en gymschoenen met witte zolen (maat 39-42) zodat ze in de sportzaal mogen.

Wie spullen wil komen brengen, wordt verzocht eerst te mailen om daarvoor een afspraak te maken. Dat kan naar driehuis@coa.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.