Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

Het Amerikaanse televisienetwerk HBO komt op 13 december met een documentaire over Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Daarin worden onder meer beelden getoond van de Amerikaanse toppolitica tijdens de bestorming van het Capitool.

De film Pelosi in the House is gemaakt door de jongste dochter van de voorzitter, Alexandra Pelosi. Zij maakte eerder met haar werk meermaals kans op prestigieuze Emmy's. Moeder en dochter waren samen in het Capitool toen het gebouw begin 2021 werd bestormd door aanhangers van toenmalig president Donald Trump.

De documentaire is eerst te zien op de zender HBO en daarna op de streamingdienst HBO Max. De film toont beelden van over een periode van ruim drie decennia. Pelosi zit sinds 1987 in het Huis van Afgevaardigden en werd er in 2007 de eerste vrouwelijke voorzitter. Die laatste functie vervulde de Democraat tot 2011 en opnieuw sinds 2019.

De documentaire komt enkele weken voordat Pelosi's termijn als voorzitter eindigt. De Democraat moet plaatsmaken voor een Republikeinse opvolger. De Republikeinen mogen een voorzitter leveren omdat zij eerder deze maand de tussentijdse verkiezingen wonnen. Pelosi blijft aan als lid van het Huis van Afgevaardigden, maar stelt zich niet opnieuw herkiesbaar als fractievoorzitter.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.