Ook bij PEC Zwolle kunnen de vrouwen van Telstar het tij niet keren

Henny Beijer
Zwolle

Opnieuw is Telstar er niet in geslaagd een resultaat te behalen. In Zwolle gingen de Witte Leeuwinnen vrijdagavond met een minimale nederlaag onderuit.

De Velsense formatie reisde, na het zure verlies vorige week in eigen huis tegen Alkmaar, als hekkensluiter af naar Zwolle.

De ploeg van trainer Marelle Worm kreeg tegen het niet veel hoger aangeslagen PEC de gelegenheid die nasmaak met een resultaat weg te spoelen. „Dingen gingen goed, maar ook van daaruit kon veel toch weer beter”, blikte Worm terug op de verwerking van de nederlaag. „Daar hebben we afgelopen week de nadruk op gelegd.”

Telstar begon met twee wijzigingen ten opzichte van de elf van vorige week: Chelly Drost en Annemiek Kruijthof kregen een basisplaats ten koste van Kyah Cody en Anna van der Vlist. En, zoals elke wedstrijd dit seizoen, in de vertrouwde 4-3-3 formatie. Daar had PEC zich ook goed op kunnen instellen, zo bleek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg van zins was de punten in Zwolle te houden. In de eerste tien minuten was sprake van een stormloop op het Telstar-doel, waar keepster Kelly Steen overuren draaide. Paal en lat hielpen haar op cruciale momenten de nul te houden. Gaandeweg het eerste bedrijf kreeg Telstar wat meer controle en kwam het zelfs tot een handvol kleine kansjes. De rust werd echter bereikt zonder doelpunten.

De tweede helft ging ook meer gelijk op. „We gaven niet veel weg, maar creëerden zelf ook niet echt grote kansen”, zag Worm. „Het was een beetje een kwestie van wie het eerst scoort, wint.” En dat werd PEC Zwolle. Inske Weiman tekende in de 75e minuut voor de enige treffer. ,,We hebben het in de slotfase nog wel met een offensief geprobeerd, maar dat bracht geen succes. Het is toch weer heel erg balen.”

PEC Zwolle-Telstar 1-0

75. Weiman 1-0.

Telstar: Steen; Donker, Hermans, Ursem, Van Zelst (71. Kemper); Gomez, Kruijthof (46. Van der Vlist), Bruinenberg; Drost (46. Cody), Prins, Hassani.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen