PWN verhoogt drinkwatertarieven: gemiddeld huishouden betaalt volgend jaar 48 euro meer

Hedzer Faber
Velserbroek

Waterbedrijf PWN verhoogt de drinkwatertarieven per 2023 met een kwart naar 1,73 euro per 1.000 liter. Dat is 48 euro per jaar meer voor een gemiddeld huishouden.

Oorzaak: de gestegen kosten voor energie, grondstoffen en materialen, meldt het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf. Energie is nodig voor onder meer het zuiveren en verdelen van drinkwater. Daarnaast investeert PWN de komende jaren flink in haar productielocaties en infrastructuur. Denk daarbij aan investeringen in uitbreiding van capaciteit en in het onderhoud van het leidingnet.

„We realiseren ons dat deze uitzonderlijke stijging van de prijs van drinkwater impact heeft op onze klanten. Zeker in een tijd dat ook andere kosten oplopen”, aldus Tanja Kroonenberg, concern controller bij PWN in een persbericht. „Toch is deze tariefswijziging noodzakelijk. Ook PWN heeft te maken met hogere kosten voor energie, grondstoffen en materialen. En om nu en in de toekomst voor drinkwater van goede kwaliteit te kunnen blijven zorgen, zijn deze hogere kosten niet te voorkomen. Uiteraard doen we als bedrijf wat we kunnen om de kosten te drukken. (..) We hopen daarnaast dat klanten beseffen dat de vanzelfsprekendheid waarmee wij Nederlanders de kraan opendraaien, in scherp contrast staat met de uitdagingen waar wij als drinkwaterbedrijf voor staan. Als we allemaal bewuster omgaan met ons water, zorgen we samen voor genoeg drinkwater voor nu én later.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.