Deze fastfoodketen opent binnenkort de deuren in Centrum Schalkwijk in Haarlem

De nieuwe KFC aan de Casablancastraat, schuin tegenover de Albert Heijn.© Foto United Photos

Wessel Mekking
Haarlem

Fastfoodketen KFC (Kentucky Fried Chicken) opent volgende maand een vestiging in Centrum Schalkwijk in Haarlem.

De zaak komt in het nieuwe deel van het winkelcentrum, aan de oostzijde. Daar is ook de McDonald’s onlangs naartoe verhuisd. Die zat eerder aan de zuidwestkant.

De eerste vestiging van Kentucky Fried Chicken in Haarlem opent op maandag 19 december de deuren. De fastfoodketen was al jaren op zoek naar een plek in de Spaarnestad.

Grote Markt

De KFC komt in het nieuwe deel van het winkelcentrum.© Foto United Photos/Paul Vreeker

In 2019 aasde KFC al op een pand aan de Grote Markt. Het Haarlemse gemeentebestuur zag een fastfoodrestaurant in de binnenstad op zo een prominente plek echter niet zitten.

Metamorfose

Centrum Schalkwijk ondergaat momenteel een metamorfose. Vooral aan de oostkant is de afgelopen jaren veel veranderd. Twee jaar geleden opende hier de bioscoop. Ook verrees aan de oostzijde gebouw Californië, met onder meer twee supermarkten, appartementen en een parkeergarage met zeshonderd plaatsen. Ten zuiden hiervan komt een foodhal.

VNU-kantoor

Ook wordt het voormalige VNU-kantoor omgebouwd tot de Ceylonpoort, een appartementengebouw met 162 appartementen. Het Evert Haverkortplein, aan de noordzijde van het winkelcentrum, wordt in een latere fase heringericht.

De nieuwe KFC in Schalkwijk.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.