Eindelijk valt het eens de goede kant op bij DSOV. ’Lucky’ goals en enorme misser DCG vormen basis voor zege

Bart Slegers
Amsterdam

Cruciale punten pakte DSOV op bezoek bij DCG. De Vijfhuizenaren wonnen op het tandvlees bij de hoofdstedelingen.

,,Diep in mijn binnenzak zitten de drie punten verstopt”, vertelde DSOV-trainer Lex van der Horst zeer opgelucht op weg naar huis. ,,Dit is zo goed voor de moraal. Ik weet zeker dat we genoeg punten gaan halen maar een slechte fase moet je op een gegeven moment wel zien om te draaien. Anders krijg je het wel heel lastig en loop je alleen maar achter de feiten aan.”

DSOV speelde in het eerste half uur erg goed en de bezoekers kregen ook kansen. Al vielen de treffers wel erg gelukkig. Een verkeerde terugspeelbal werd opgepikt door Leroy Sprengers die de bal daarna in het lege doel schoof.

Nog voor de rust wilde rechtsback Danny Rathebe de bal voorzetten, maar net nadat de keeper een stap naar voren had gezet, vloog de bal rechts van de sluitpost in het doel.

DSOV leek de rust te halen met een comfortabele marge, maar diep in de blessuretijd viel toch nog de 1-2. ,,Dan gaan we toch anders de rust in, omdat er niet veel aan de hand was. Ik was toch even bang dat we het nog zouden weggeven”, blikte Van der Horst terug. ,,We probeerden het tempo eruit te halen, want je weet dat ze gaan komen.”

Het werd inderdaad overleven voor het elftal, dat alleen van DIOS wist te winnen. DCG zette een paar tandjes bij en DSOV kwam zelf niet meer aan voetballen toe. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een enorme kans. De spits had de bal voor het inkoppen, maar zijn inzet vloog over het doel van keeper Björn Haggerty.

Door de cruciale zege DSOV verlaat de club de onderste regionen.

Overige uitslagen: Altior - SCPB ’22 1-4. Doelpunten SCPB: Bas Pel (4x). Roda ’23 - sv DIOS 6-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen