Met een smalle selectie en en matige start heeft BSM de weg omhoog weer gevonden. ’We hebben echt keihard gewerkt’

Bennebroek 6 november 2022 BSM - Zaandijk no 12 van united photos rob van wieringen

Bennebroek

BSM heeft na een dramatische start van de competitie de weg omhoog weer gevonden. Tegen Zaandijk boekte de ploeg de tweede zege: 3-1.

Ondanks de sportieve prestatie was het een droevig weekend voor de Bennebroekers want Chiel van der Linden, boegbeeld van de club, overleed op 91-jarige leeftijd.

Na een minuut stilte liet de ploeg van trainer René Ras, met de rouwbanden om, zien dat het de matige vorm van de eerste weken zo snel mogelijk achter zich willen laten. „We hebben echt keihard gewerkt”, keek Ras content terug op de zege. „We moeten op dit moment werken met een zeer smalle groep. We hebben dit seizoen 22 speler voor het eerste elftal maar door corona heb je ook te maken met meer blessures. Vandaag had ik dus maar twee wissels.”

BSM trok in de eerste helft het duel al naar zich toe. Na een kopbal van Sem van der Meer schoot Jan Douwe Boks de rebound binnen. Nog voor de rust schoot Jesper Eindhoven de 2-0 binnen.

Echt in de problemen kwam de thuisploeg niet. Die kwam er pas in de zeventigste minuut van Sem van der Meer. In de slotfase werd het nog 3-1, maar Zaandijk kon geen vuist meer maken. „Dit was zeer terecht tegen een, in mijn ogen, goede ploeg. Hopelijk houden we deze lijn vast”, concludeerde Ras.

Overige uitslagen: DSS - Heemstede 2-1. Doelpunten DSS: Sam van Vliet en Bas van Dijk. Doelpunt Heemstede: Nick Compier. Rood Wit Zaanstad - Geel Wit ’20 3-0.Onze Gezellen - De Meteoor 2-1. Doelpunten OG: Tristan Horn en Randy Willems.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen