Hensley Meulens verlaat New York Yankees voor Colorado Rockies

Hensley Meulens actief als coach bij de New York Mets.© Archieffoto

Monne Reitsma
Sta Rosa

Honkbalcoach Hensley Meulens (55) verlaat de New York Yankees voor een positie bij de Colorado Rockies.

Het nieuws kwam naar buiten in de week dat Meulens met een groep van vijftig potentiële internationals een trainingskamp heeft op Curaçao als voorbereiding op de World Baseball Classic. In de trainingsgroep zitten spelers uit Nederland, Aruba en Sint Maarten maar vooral ook van Curaçao.

Volgende week is Meulens de spil in de Curaçao Baseball Week waarbij meerdere Antilliaanse profhonkballers training geven aan de lokale jeugdspelers.

De manager van het Nederlandse honkbalteam had nog een doorlopend contract bij de Yankees als assistent-hitting coach maar kiest nu voor een contract als hitting-coach bij de Colorado Rockies. De Yankees kenden afgelopen seizoen aanvallend een behoorlijk seizoen met als hoogtepunt de 62 geslagen homeruns van Aaron Judge. Mede daardoor viel de naam van Meulens bij meerdere organisaties. Uiteindelijk resulteerde dat in een contract bij de Rockies.

Meulens maakte eerder in zijn loopbaan furore als hitting-coach bij de San Franciso Giants waarmee hij drie keer de world series (de finale van de Amerikaanse profcompetitie) wist te winnen. Daarna was hij werkzaam bij de New York Mets en dus afgelopen seizoen de Yankees.

Meulens is vooralsnog in maart de eindverantwoordelijke bij het Kingdom of the Netherlands team dat meedoet aan de World Baseball Classic. Aan dit toernooi dat onder auspiciën van Major League Baseball staat doen tal van Major League spelers mee. En daardoor is het ook mogelijk om MLB-coaches bij diverse landenteams te laten werken. Meulens zelf gaat er van uit dat hij straks de manager is al zal hij binnenkort nog wel contact hebben met de Rockies over en een ander.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen