Büchli keert terug als baanrenner in Champions League

Matthijs Büchli als wegrenner.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Santpoort-Zuid

Matthijs Büchli behoort tot de duurrenners die vanaf 12 november uitkomen in de reeks baanwedstrijden onder de naam Champions League. Opvallend, want de 29-jarige sporter uit Santpoort-Zuid besloot een jaar geleden te stoppen op de baan en zich op het wegwielrennen te storten.

Büchli nam na de Olympische Spelen van Tokio afscheid van de wielerpiste waarop hij jaren als sprinter actief was geweest. Hij koos voor wielrennen op de weg namens wielerploeg Beat, maar zal de komende weken toch weer op de baan uitkomen en maakt de switch naar de duuronderdelen.

De andere Nederlander in het veld van 24 duurrenners is Roy Eefting. Zij rijden wedstrijden in de onderdelen afvalkoers en scratch.

Eerder werden al de namen van de 24 sprinters bekend die aan de vijf wedstrijden, te beginnen op 12 november in Palma de Mallorca, deelnemen. Namens Nederland zijn dat Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw. Zij komen uit op de sprint en keirin. Op beide disciplines is Lavreysen de wereldkampioen. Braspennincx is olympisch kampioene keirin.

De Champions League wordt verder verreden in Berlijn, Saint-Quentin-en-Yvelines en eindigt begin december met een dubbelprogramma in Londen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen