Actie van AZ en Feyenoord levert prachtig bedrag op voor Oud-Telstarspeler Donny van Iperen

Theo Brinkman
Alkmaar

De actie van AZ en Feyenoord om geld in te zamelen voor voetballer Donny van Iperen (ex-Telstar) heeft een bedrag van ruim achttienduizend euro opgeleverd.

AZ en Feyenoord stelden vorige week de shirts van de wedstrijd AZ-Feyenoord beschikbaar voor een veiling. Iedereen kon via een online veiling bieden op de wedstrijdshirts. Het tricot van Feyenoord-speler Gernot Trauner leverde het meest op: er werd 1.050 euro voor betaald. Trauner was die middag aanvoerder van Feyenoord. Het shirt van Feyenoord-spits Santiago Giménez haalde de duizend euro net niet: 989 euro.

Het shirt van AZ dat het meest opbracht was dat van Tijjani Reijnders: 365 euro. Het shirt van Milos Kerkez volgde met een opbrengst van 350 euro.

(Tekst gaat verder na de foto)

In totaal brachten de shirts (en de aanvoerdersbanden, die ook werden geveild) 18.283 euro op. Dit geld gaat naar Donny van Iperen en zijn familie en is bestemd voor zijn revalidatie.

Van Iperen (27), die in de jeugd van AZ speelde, raakte in augustus tijdens een wedstrijd met FC Zimbru Chisinau in coma na een ongelukkige botsing. Hij is inmiddels begonnen aan zijn herstel. Om zijn lange revalidatie te kunnen bekostigen, startte zijn familie een inzamelingsactie via GoFundMe.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen