Jochem Myjer komt voorlezen op Brederode Daltonschool in Santpoort-Zuid, gekozen uit zevenhonderd inzendingen

Jochem Myjer komt voorlezen op de Brederode Daltonschool.© Screenshot Instagram

Wessel Mekking
Santpoort-Zuid

De leerlingen van de Brederode Daltonschool kunnen zich verheugen op een bezoek van Jochem Myjer. De school in Santpoort-Zuid behoort tot de zes basisscholen waar de cabaretier komt voorlezen uit zijn nieuwe boek ’De Gorgels en de laatste kans’.

De komiek maakte dat donderdag zelf bekend op Instagram. Eerder had hij een oproep gedaan aan kinderen om hem op school uit te nodigen. ,,De mailbox ontplofte’’, zag Myjer.

De Leidse alleskunner met het eerste deel uit de De Gorgels-reeks.© Archieffoto

Kinderen van ongeveer zevenhonderd basisscholen nodigden hem op een originele manier uit. Ze maakten van alles wat met de De Gorgels-reeks te maken heeft: van een rap, liedjes en een toneelstuk tot grapjes, schilderijen en tekeningen. ,,Het was heerlijk om alles te zien’’, zei de Leidenaar met zijn typerende enthousiasme. ,,Met acht man hebben we alles bekeken.’’

Naast de Brederode Daltonschool kunnen nog vijf scholen zich verheugen op de komst van Myjer. ’De Gorgels en de laatste kans’ is het laatste deel in deze kinderboekenreeks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Leidse alleskunner met het eerste deel uit de De Gorgels-reeks.© Archieffoto

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.