Koninklijke HFC en koploper Quick Boys in evenwicht: 1-1

Roy Castien van Koninklijke HFC in duel met Ravelino Junte van Quick Boys.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Rob Spierenburg
Haarlem

Koninklijke HFC heeft aan de aantrekkelijke doordeweekse wedstrijd tegen koploper Quick Boys een punt overgehouden. De 1-1 einduitslag gaf de krachtsverhoudingen dinsdag prima weer.

Net als in de thuiswedstrijd tegen AFC had het duel tegen Quick Boys veel weg van een partijtje schaak. Al was de kwaliteit van Quick Boys in vergelijking met de Amsterdamse tegenstander een behoorlijke dosis hoger. Dat Koninklijke HFC zich gemakkelijk staande hield en qua gecreëerde kansen zelfs ietsje in de meerderheid was, zegt alles over de groei die het elftal van Tamerus week na week doormaakt.

Net als Tamerus zweert coach Edwin Grünholz van Quick Boys bij het 5-3-2 systeem. De twee teams bewezen nog maar eens dat een aanpak met vijf verdedigers wel degelijk aantrekkelijk aanvallend voetbal kan opleveren. Al heb je er wel het juiste materiaal voor nodig.

Wennen

Zo beschikt Grünholz over rechtsback Tyrone Owusu die regelmatig diep op de vijandelijke helft opdook. Bij Koninklijke HFC doet Quinten Dekkers exact hetzelfde. Vleugelverdediger John Hilton speelt op links ietsje behoudender. Hij moet nog wat wennen aan zijn opbouwende rol die niet ophoudt bij de middenlijn.

Trainer Tamerus hoeft slechts de wedstrijd van dinsdagavond in het geheugen van Hilton te roepen, om hem eraan te herinneren dat zijn aanvallende impulsen van groot belang zijn. Want het was de voorzet van Hilton waaruit Dekkers de gelijkmaker scoorde. De hoge bal vanaf links landde in het strafschopgebied. Nog voor de stuit nam Dekkers hem op zijn pantoffel en schoot van dichtbij hard in het dak van het doel.

Het moment van scoren was voor Koninklijke HFC ideaal. Toen Quick Boys in de 43ste minuut de 0-1 maakte via Youssef El Kachati leek trainer Grünholz halverwege de wedstrijd met een voorsprong naar de kleedkamer te kunnen wandelen. Wellicht tot verbazing van de trainer probeerde Quick Boys in de weinige tijd die nog restte ook nog de 0-2 te forceren.

Dat is een slecht plan tegen een ploeg als Koninklijke HFC. De Haarlemmers speelden zich knap onder de druk uit, zetten over links razendsnel een aanval in de steigers en kwamen op gelijke hoogte. Hoe dicht de 1-1 op het rustsignaal zat blijkt uit de beslissing van de prima leidende arbiter Bos om niet meer te laten aftrappen.

Ook in de tweede helft was sprake van evenwicht. Al was HFC tweemaal dicht bij de 2-1. Zo schoot Jacob Noordmans de bal buiten bereik van doelman Van der Helm op de lat. Zo goed als altijd levert HFC een uitstekende slotfase af. Simpelweg omdat de ploeg in de regel fitter is dan de tegenstander. Tegen Quick Boys ging die vlieger niet op. De Katwijkers bleven net als de thuisploeg tot aan het laatste fluitsignaal vol gas geven.

Zoals zo vaak in een duel waarin de verschillen minimaal zijn, kozen beide teams naarmate het einde naderde eieren voor hun geld. Tien minuten voor tijd kon de 1-1 einduitslag al voorzichtig met potlood op het wedstrijdformulier worden ingevuld.

tweede divisie

Kon.HFCQuick Boys1-1

43. El Kachati 0-1, 45. Dekkers 1-1.

Koninklijke HFC: Michaelis; Dekkers, Hols, Offerhaus, Morgan, Hilton; Tros, Vlak, Noordmans; Castien (73. Van den Ban), Hulleman (57. Eddahchouri).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen