Fit de winter door met wekelijkse wandeling: ’Het is niet alleen goed voor je, maar ook erg leuk’

De wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge.© Stichting SportSupport

Katja Sobot
Haarlem

Fit de winter door, dat is het idee achter het wandelinitiatief Fitwalk van stichting SportSupport. Iedere woensdagavond wandelen deelnemers een uur op de atletiekbaan in het Pim Mulier Sportpark onder begeleiding van een docent. Ook doen ze rek- en spierversterkende oefeningen.

De stichting organiseerde eerder al de Nationale Diabetes Challenge, waarbij deelnemers twintig weken lang iedere week een uur wandelden. De Fitwalk is opgezet in navolging hiervan.

„Het leek ons zonde als de deelnemers al die weken hebben gewandeld en dat er daarna niks meer voor ze is”, zegt Lucia Grooff van SportSupport uit. „Veel deelnemers vonden het fijn om een vaste dag te hebben om te wandelen. Nu kunnen ze ook in de winter in een groepje aan hun gezondheid blijven werken. En het is erg leuk natuurlijk.”

Coronapatiënten

De Fitwalk is niet alleen voor diabetici. Iedereen die mee wil doen en zelfstandig kan lopen, kan zich aanmelden. Volgens Grooff kunnen bijvoorbeeld ook ex-coronapatiënten baat hebben bij de wandelingen. „Deelnemers doen mee op hun eigen tempo, dus het is heel toegankelijk.”

De sportieve wandelingen vinden iedere woensdag plaats van 19 tot 20 uur. Na de training is er koffie en thee voor de wandelaars in clubhuis AV Haarlem, Pim Mulier Sportpark. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Lgrooff@sportsupport.nl of het nummer 023-3037238. Deelname kost 2,50 euro per wandeling.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.