Fatale steekpartij in W.F. Hermansstraat in Haarlem: OM verdenkt 47-jarige Haarlemmer van moord op 79-jarige vrouw

De dodelijke steekpartij had plaats in een appartementencomplex aan de W.F. Hermansstraat in Haarlem.© Foto Michel van Bergen

Jacco van Oostveen
Haarlem

De 47-jarige man die op 17 september een 79-jarige vrouw doodstak in een appartementencomplex aan de W.F. Hermansstraat in Haarlem wordt verdacht van moord. Dat meldt het openbaar ministerie desgevraagd.

Het steekincident in Haarlem-Noord gebeurde in de ochtend van zaterdag 17 september. Hulpdiensten troffen in de flatwoning een gewonde vrouw aan. Ambulancepersoneel en een arts van het traumateam zijn langdurig met het slachtoffer bezig geweest, maar desondanks overleed de vrouw ter plaatse aan haar verwondingen.

Lees ook: Vrouw overleden na steekincident in flatwoning Haarlem, verdachte aangehouden

Een 47-jarige verdachte uit Haarlem werd dezelfde dag aangehouden. Het OM laat weten dat de man verdacht wordt van moord. Hij zit nog altijd in voorlopige hechtenis. De rechtbank beslist deze week over de voortzetting van het voorarrest. Als de rechtbank besluit dat de man vast blijft zitten, dan vindt binnen drie maanden een pro-formazitting plaats.

In het appartement woonde een ouder echtpaar met hun zoon. Het openbaar ministerie doet over de toedracht van het incident en onderlinge relatie tussen verdachte en slachtoffer geen nadere mededelingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.