Politie ontdekt pand vol valse merkkleding

ANP Producties | Bron: ANP
Capelle Aan Den Ijssel

In een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel heeft de politie een grote partij nagemaakte designermerkkleding en -merkschoenen, valse designertassen en -riemen gevonden. De geschatte waarde van de handel is een half miljoen euro, meldt de politie woensdag.

Nadat agenten de eerste ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw hadden doorzocht is verder gezocht en op verschillende verdiepingen werden nog twee units met namaakartikelen gevonden.

De politie kwam de zaak op het spoor na een anonieme tip. Het zou gaan om een man die in valse merkkleding handelde. Hij gebruikte het pand als opslag, maar ook als winkel voor zijn illegale verkoop. De politie heeft nog niemand aangehouden. Het Intellectuele Eigendom Fraude Team van de politie doet verder onderzoek naar mogelijke verdachten en de omvang van de zaak.

De politie waarschuwt mensen die overwegen namaakartikelen te kopen om dit vooral niet te doen. Bij deze handel komen de normale, legale bovenwereld en de criminele onderwereld met elkaar in contact. Dat heet ondermijning. Handelaars van merkkleding bedriegen hun kopers, duperen de merkeigenaren, dragen geen belastingen af en steken de winst in eigen zak. Vaak is deze handel in handen van criminelen die geweld niet schuwen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.