De opbrengst van de kledingmarkt gaat naar het voedselkastje en het menstruatiekastje die voor de kerk van de baptistengemeente staan

Eva Hamer van de Baptistengemeente Heemskerk bij het voedselkastje en het menstruatiekastje.© Archieffoto Ronald Goedheer

van onze verslaggever
Heemskerk

De Baptistengemeente Heemskerk houdt op zaterdag 8 oktober van 10 tot 13 uur een najaars/winterkledingmarkt. De opbrengst van de markt gebruikt de baptistengemeente voor het voedselkastje dat naast het kerkgebouw staat.

Op de markt is baby-, kinder-, dames-, en herenkleding verkrijgbaar. Voor een klein bedrag van twee tot vijf euro. Voor vragen over de kledingmarkt kun je contact opnemen met de Baptisten Gemeente via secretariaat@baptistengemeente.nl.

Moestuin

Aan de voorzijde van de kerk bevinden zich twee kastjes. De eerste bevat menstruatieproducten als tampons en maandverband. Later is een tweede kastje geplaatst met daarin boodschappen en de oogst van de moestuin van de kerkgemeente. Het idee voor de kastjes komt van vrouwengroep Hanna van de baptistengemeente.

Hanna begon als een bijbelstudiegroep, vertelde voorzitter Eva Hamer eerder in deze krant. Maar de baptisten zijn doeners dus kozen de vrouwen een project waarmee ze mensen in hun omgeving kunnen helpen. Iedereen die het nodig heeft, mag producten uit de twee kastjes meenemen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.