Onze Gezellen schiet uit de startblokken en rolt stadsgenoot Geel-Wit op: 3-0

Haarlem

Onze Gezellen schoot uit de startblokken bij Geel-Wit. De bezoekers van de nieuwe hoofdtrainer Remko Hoek wonnen met 0-3.

„Dat is wel echt lekker beginnen zo”, blikte Hoek terug op zijn debuut bij OG in de competitie. „Ik denk ook dat het zeker een verdiende zege is. We gaven weinig weg, dus dat is een goed teken. De organisatie stond de hele wedstrijd goed.”

Onze Gezellen kwam in de eerste helft op voorsprong na een rake kopbal van middenvelder Randy Willems. Daarna volgde er een discutabel penaltymoment waarbij de scheidsrechter meteen naar de stip wees. Jurre Dekker had geen problemen om vanaf elf meter de kans te verzilveren.

Na de rust ging Geel-Wit, dat met vijf nieuwelingen in de basis startte, wat opportunistischer spelen. Tot hele grote kansen leidde het niet. Het hoogtepunt van de tweede helft was de treffer van verdediger Brent Beijer. Zijn mooie uithaal betekende de definitieve nekslag voor de thuisploeg.

„Ik kan vrij weinig met dit duel. Als je nou van het kastje naar de muur wordt gestuurd, weet je wel waar je staat”, concludeerde Geel-Wit-trainer Bart Nelis. „Ik vond niet dat OG veel kansen kreeg namelijk. Ze sprongen effectief met de kansen om. Al speelden wij ook verre van goed. Het is jammer dat we de hele voorbereiding niet met de hele selectie hebben kunnen trainen. De selectie is al heel smal.”

Overige uitslagen: Oosthuizen - Heemstede 5-0. Zaandijk - Spaarnwoude 1-2. Doelpunten Spaarnwoude: Joey Hoogenboom en Jilles de Vries. BSM - Rood Wit Zaanstad 0-2. De Meteoor - DSS 3-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen