Wissels bij SCPB pakken erg goed uit. DSOV verliest na 0-2 voorsprong eerste duel

Chris Uijtenhaak kopt de 1-0 binnen voor DSOV.

Badhoevedorp

Het duel tussen SCPB ’22 en DSOV leverde meteen spektakel op met een voor SCPB goede afloop in de slotfase: 3-2.

Bij de meeste mensen zal er bij de naam SCPB ’22 niet meteen een belletje gaan rinkelen. In de zomer is er de fusieclub ontstaan tussen Pancratius en Badhoevedorp. Daar is deze naam uit voortgekomen. Verder is het meeste bij het oude gebleven, want Danny Hijzelendoorn is nog steeds de hoofdtrainer.

Dat de drie punten in Badhoevedorp bleven, ging niet zonder slag of stoot. DSOV kwam met 2-0 voor. ,,Ik ben hier doodziek van”, aldus DSOV-trainer Lex van der Horst. ,,We hebben het na de rust weggeven. Zonde als je 2-0 voor staat. Dan geven we goals weg door de as en dat mag niet gebeuren.”

DSOV koos voor een behoudende speelwijze en liet SCPB ’22 aan de bal. Dat leek te werken want uit twee corners scoorden Chris Uijtenhaak en Koen Duijtshof. Na de rust stond er een ander SCPB ’22 en met invaller Dave Hertog ging de ploeg op jacht naar de aansluiting. Dat leverde al snel een treffer op van Diede Mentink. Daarna was Hertog trefzeker. Tien minuten voor tijd sloeg het noodlot nog toe voor de bezoekers. Bobby Bosma schoot de beslissende 3-2 binnen.

,,Dit is wel lekker voor de moraal. We moesten er echt voor werken maar we bleven geloven. Dat betaalde zich uit”, keek Hijzelendoorn content terug op de seizoensouverture. ,,Dan is het ook mooi dat de wissels na de rust goed uitpakten.”

Overige uitslagen: DIOS - KDO 2-1. Doelpunten DIOS: Ralph Noordam en Benjahmin Zondag. Spirit ’30 - Bloemendaal 0-3. Doelpunten Bloemendaal: Bas Jansen (2x) en Joost van den Boogaard.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen