Koninklijke HFC goed van start in tweede klasse zaterdag

Rinus van der Lugt
Haarlem

Het was nu niet de makkelijkste start van de competitie voor het gepromoveerde Koninklijk HFC. De formatie van trainer Kelly Giessen startte met een uitwedstrijd tegen Zwaluwen’30, dat vorig seizoen uit de eerste klasse was gedegradeerd. De Haarlemmers wonnen wel met 1-3.

„Toch zijn wij nog niet in de vorm van vorig seizoen”, constateerde Giessen na afloop. „Maar qua fitheid zullen wij absoluut een van de betere ploegen zijn.” Eigenlijk kwamen de bezoekers alleen in de tweede helft enigszins onder druk te staan.

„Zwaluwen’30 had enkele wissels doorgevoerd en daar hadden wij het even moeilijk mee”, aldus Giessen. „Maar toen wij ook wissels inbrachten kregen wij weer grip op de wedstrijd.”

Grip had de formatie uit Heemstede zeker in het eerste bedrijf. De ploeg uit Hoorn had weinig in te brengen. Koninklijke HFC dicteerde het spel en met een aantal goed lopende aanvallen werden de nodige openingen gevonden. „Die hebben wij alleen niet voldoende benut, want bij de rust moeten wij minimaal met 0-4 voorstaan.”

Nu waren het alleen Teun Pletting en Jim van Dijk die de juiste richting wisten te vinden. Nadat de ’Koninklijke’ de moeilijke fase in het begin van de tweede helft goed was doorgekomen, was het Jemero Klosteren die aan alle onzekerheid een einde maakte, door nummer drie in de touwen te schieten. Zwaluwen mocht vlak voor tijd de ’eer’ redden, maar dat kon HFC niet verontrusten.

Overige uitslagen:

Zandvoort-EVC 2-0. Doelpunten Zandvoort: Nigel Berg en Milan Berck Beelenkamp.

Foreholte-Kagia 3-1. Doelpunt Kagia: Gijs de Graaf.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen