Mihkel Ainsalu krijgt tegen Heracles nieuwe kans in de basis bij Telstar: ’Hij had moeite met de overgang van oostblokvoetbal naar het Nederlandse voetbal’

Velsen-Zuid

De Est Mikhel Ainsalu zal vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo bij Telstar de positie overnemen van de geblesseerde Anwar Bensabouh.

Bensabouh viel tegen Almere City afgelopen vrijdag uit met een knieblessure. Hij is er tussen de vier en zes weken uit en zal een medische ingreep ondergaan.

Het betekent een nieuwe kans voor de Est Mikhel Ainsalu. Hij begon het seizoen als basisspeler maar maakte toen geen beste indruk. „Mikhel had een beetje moeite met de overgang van oostblokvoetbal naar het Nederlandse voetbal”, vertelt trainer Mike Snoei. „Hier heb je meer persoonlijke mandekking. Daar moest hij aan wennen. Net als aan de nieuwe omgeving. Hij is bevriend geraakt met Thomas Oude Kotte. Die trekken met elkaar op. Thomas helpt hem om zich hier aan te passen.”

Snoei geeft aan dat hij hoopt dat meerdere spelers de rol van Bensabouh als spelmaker kunnen oppakken. „Oude Kotte bijvoorbeeld. Daar verwacht ik ook wel wat van. Als vervanger van Bensabouh heb ik ook gedacht aan Tom Overtoom. Dat was een keuze tussen een goede speler aan de bal of meer een controleur. Vrijdag gaan we waarschijnlijk voor Ainsalu,”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen