Liedje van de Lezer: ’Paralyzed’ van The Legendary Stardust Cowboy

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Leo Miedema uit Heemskerk over ’Paralyzed’ van The Legendary Stardust Cowboy.

„Onze moeder hield ons graag goed in de verschoning. Vele tonnen wasmiddel gingen er doorheen. En daar lagen ze. Singeltjes van artiesten zoals Melanie en 1910 Fruitgom Company. Eentje sprong eruit en is nog steeds een favoriet. The Legendary Stardust Cowboy met ’Paralyzed’. In een neutraal Mercury hoesje. Hilarisch om af te spelen. Tot dit niveau blijft het tot in 1973 David Bowie verschijnt met ’Ziggy Stardust’. Als fan vanaf ’Space Oddity’ ga je op zoek naar het personage Ziggy Stardust. Verbazing alom. David Bowie krijgt een stapel singles van Mercury Records cadeau. Hij meldt dat hij weg is van vooral....’Paralyzed’. Hij is gelijk fan van deze Cowboy en eert deze in 1973 als Ziggy Stardust. Dit wasmiddelsingeltje is nu verheven tot een icoon, veroorzaakt door de bijzondere geschiedenis. De geur van het wasmiddel is inmiddels vervlogen, maar ik kan alle generaties verbazen met ’Paralyzed’.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Vrij Magzine playlist Liedje van de Lezer.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.