OM: snel en secuur onderzoek doen in zoektocht naar Sumanta Bansi

ANP Producties | Bron: ANP
Hoorn

Het onderzoek naar de vermissing van de studente Sumanta Bansi en de menselijke resten die dinsdagmiddag zijn gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn is nog gaande. Het onderzoek moet uitwijzen of de gevonden menselijke resten van Bansi zijn.

"Het onderzoek loopt nog volop. Dat proberen we uiteraard snel te doen en secuur. In goed overleg met de nabestaanden komen we pas met nieuws naar buiten als we dat overleg met de familie hebben gehad", is alles wat een woordvoerster van het Openbaar Ministerie erover kwijt wil. De ouders van Bansi wonen in Suriname.

De 22-jarige student biomedische wetenschappen verdween in februari 2018 en is sindsdien spoorloos. Ze woonde destijds in Hoorn bij het gezin van Manodj B. (42), van wie ze op het moment van de verdwijning acht weken zwanger was. B. is in juli veroordeeld tot 15 jaar cel voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam.

B. ging in hoger beroep. Een gesprek met hem leverde nieuwe informatie op en leidde de politie dinsdag naar de rand van het bedrijventerrein Hoorn 80, waar menselijke resten zijn gevonden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.