Hensley Meulens coacht honkballers tijdens World Baseball Classic

Monne Reitsma
Haarlem

Tijdens de vijfde editie van de World Baseball Classic is Hensley Meulens in 2023 wederom de bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands.

Het is de derde keer op rij dat de Curaçaoënaar manager is tijdens het grootste honkbaltoernooi ter wereld. In februari was er overigens al mondelinge overeenstemming met Meulens bereikt. Op dat moment was nog niet bekend dat hij assistent hitting coach bij de New York Yankees zou worden. Die rol levert geen problemen tijdens de WBC op omdat het toernooi voor het Amerikaanse profseizoen wordt gespeeld. De Yankees hebben Meulens toestemming gegeven om tijdens de eigen seizoensvoorbereiding met het Koninkrijksteam aan de slag te gaan. Al zal hij voor een trainingskamp niet ver hoeven te reizen omdat dat waarschijnlijk op het trainingscomplex van de Yankees in Florida gehouden wordt.

De World Baseball Classic wordt van 8 tot en met 21 maart gespeeld op vier locaties. Team Kingdom of the Netherlands speelt in Taiwan in poule A met Taiwan, Cuba, Italië en een land dat later deze maand bekend wordt. De nummers een en twee gaan door naar de tweede ronde in het Japanse Tokio. De finaleronde wordt afgewerkt in Miami.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen