Nieuwe oplawaai dolend Koninklijke HFC in doordeweekse wedstrijd

Roy Castien stond voor het eerst sinds zijn knieblessure weer in de basis.© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Rob Spierenburg
Amsterdam-Noord

Koninklijke HFC heeft woensdagavond in Amsterdam-Noord tegen OFC zijn derde nederlaag op rij geleden en is met drie punten uit vier wedstrijden hard uit de middenmoot gevallen.

OFC (Oostzaanse Football Club) en OSV (Oostzaanse Sport Vereniging) worden nogal eens met elkaar verward. Als het vlaggenschip van de één zijn thuiswedstrijden gaat spelen op het hoofdveld van de ander, dan wordt het voor de supporters van een bezoekend team wel héél ingewikkeld om te snappen waar ze moeten zijn.

Het gebeurde woensdagavond op de thuisbasis van OSV (zaterdagse tweedeklasser) waar tweededivisionist OFC (met voormalig HFC-trainer Pieter Mulders) het in een midweeks duel opnam tegen de Koninklijke. De verhuizing van Oostzaan naar Amsterdam-Noord werd noodzakelijk omdat de KNVB de lichtinstallatie van OFC onlangs afkeurde.

De wedstrijd stond voor de Haarlemmers vooral in het teken van eerherstel. Na twee volstrekt onnodige 1-0 nederlagen tegen Jong Volendam en Noordwijk, werd het hoog tijd voor een degelijke driepunter. De revanche op zichzelf moest Koninklijke HFC zien te nemen zonder de inbreng van spits Sietse Brandsma die een paar weken zoet is met een hamstringblessure. Het betekende de eerste basisplaats voor Roy Castien die na een knieoperatie op de weg terug is.

De voorgenomen wederopstanding liep na 20 minuten averij op toen een slechte terugspeelbal van rechtsback Quinten Dekkers op doelman Michaelis werd onderschept door OFC-spits Niels Butter: 1-0. Het was het derde opeenvolgende tegendoelpunt voor HFC dat ontstond uit een defensieve blunder. De 2-0 in de 56e minuut van opnieuw Butter zorgde voor een volgende opdoffer.

André Morgan was tien minuten later dichtbij de aansluitingstreffer maar hij kopte de bal uit een hoekschop in kansrijke positie naast. Koen Tros probeerde het met een uithaal maar zag doelman Bouwman redding brengen. Ruim vijf minuten voor tijd was de sluitpost kansloos op een lage zoever van Morgan. De treffer kwam voor HFC te laat om een nieuwe nederlaag te voorkomen.

tweede divisie

OFCKon.HFC 2-1

19. Butter 1-0, 56. Butter 2-0, 84. Morgan 2-1.

Kon. HFC: Michaelis; Dekkers (64. Carbaat), Hols, Offerhaus, Morgan, Hilton; Vlak, Tros, Noordmans (86. Kors); Hulleman, Castien (75. Heeremans).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen