Máxima spreekt politica Nancy Pelosi tijdens werkreis

ANP Producties | Bron: ANP
San Francisco

Koningin Máxima heeft woensdag tijdens haar werkbezoek in San Francisco kort gesproken met de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. De twee gingen hand in hand bij een countryclub naar binnen. Het gesprek ging onder meer over de economische banden tussen Nederland en de VS.

Of ze het ook over Taiwan hebben, is niet bekend. Vorige maand liepen de spanningen tussen de VS en China hoog op toen Pelosi een bezoek bracht aan Taiwan. China beschouwt het eiland als Chinees grondgebied, maar Pelosi ging naar Taiwan om de "levendige democratie" aldaar te steunen. China beschouwde het bezoek als provocatie en hield vervolgens meerdere militaire oefeningen rondom het eiland.

Het gesprek tussen Máxima en Pelosi was niet van tevoren aangekondigd. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst kwam de uitnodiging van Pelosi.

De koningin is tot en met vrijdag op werkbezoek in de VS. Koning Willem-Alexander zou ook meegaan naar Californië en Texas, maar vanwege een longontsteking mag hij niet vliegen. Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), minister Kuipers (Volksgezondheid), minister Dijkgraaf (Onderwijs) en staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) zijn wel mee. Donderdag en vrijdag reist de koningin door de staat Texas. Daarna is het werkbezoek voorbij.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.