Ajax begint met een thuiszege op Rangers FC (4-0) aan nieuwe seizoen van Champions League

© ANP

ANP
AMSTERDAM

Met veel machtsvertoon is Ajax aan het nieuwe seizoen van de Champions League begonnen. De club was voor eigen publiek veel te sterk voor Rangers FC (4-0). De Schotse ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst keek al na 34 minuten tegen een achterstand van 3-0 aan.

Ajax liet Rangers FC er net zo slecht uitzien als tijdens het verloren competitieduel van afgelopen zaterdag tegen de grote rivaal Celtic (4-0). Wie het elftal van trainer Van Bronckhorst zag voetballen in een sfeervolle ArenA, kon zich nauwelijks voorstellen dat die ploeg PSV heeft uitgeschakeld in de play-offs voor deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Ajax zette de defensie van de verliezend finalist van de vorige editie van de Europa League vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Waar PSV drie weken nog een afwachtende houding aannam, daar koos de thuisploeg uit Amsterdam overtuigend voor de aanval. Opvallend was de basisplaats van Mohammed Kudus. De beweeglijke Ghanees kreeg de voorkeur boven Brian Brobbey en mocht zijn rol als spits zelf invullen. Hij liep overal, maar zelden in de punt van aanval.

(Tekst gaat door onder foto’s)

© ANP

© AP

Rangers FC had geen antwoord op de vele positiewisselingen en het gevarieerde aanvalsspel van Ajax. Edson Álvarez tekende in de 17e minuut voor de openingstreffer, na een hoekschop van Steven Berghuis.

Devyne Rensch had eigenlijk al tweemaal moeten scoren voordat Berghuis in de 32e minuut met hulp van de Amerikaanse verdediger James Sands de 2-0 maakte. Kudus tekende twee minuten later voor de mooiste treffer van de wedstrijd. Na een geslaagde actie over de linkerflank trof hij met een fraai schot snoeihard doel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ajax startte met zeven Nederlandse voetballers. Zes buitenlandse aanwinsten moesten op de bank plaatsnemen. De koploper van de Eredivisie nam na rust gas terug maar bleef de wedstrijd domineren. Het goede positiespel leverde wel veel minder kansen op dan in de eerste helft. Toch wachtte trainer Schreuder met wisselen totdat Steven Bergwijn het vierde doelpunt had gemaakt. De aanvaller viel na zijn treffer geblesseerd uit. Het is voor hem en Ajax te hopen dat hij slechts kramp had.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen