Canadese politie geeft lijst met slachtoffers steekpartijen vrij

ANP Producties | Bron: ANP
Regina

De Canadese politie heeft de namen vrijgegeven van de tien personen die zondag door steekpartijen om het leven zijn gekomen. Zes van de gedode slachtoffers hebben de achternaam Burns en variëren in leeftijd van 23 tot 66 jaar. Volgens de nieuwssite van CBC zal niets worden gezegd of bevestigd over eventuele familiebanden.

Op een na kwamen alle vermoorde mensen uit James Smith Cree Nation, een dorpje waar vooral leden van de oorspronkelijke Canadese indianenbevolking wonen. Het laatste slachtoffer, een 78-jarige man, was afkomstig uit Weldon. Op de lijst staat ook iemand met dezelfde achternaam als de daders Myles en Damien Sanderson. De laatste is dood aangetroffen, zijn een jaar oudere broer is nog voortvluchtig. Er wordt met man en macht jacht op hem gemaakt.

De politie heeft laten weten de identiteit noch de leeftijd van de achttien gewonden bekend te zullen maken. Ze bevestigde woensdag alleen dat onder hen één jonge tiener is, de anderen zijn volwassen.

Koningin Elizabeth heeft haar medeleven uitgesproken met de slachtoffers en de nabestaanden. "Mijn gedachten en gebeden zijn bij degenen die herstellen van hun verwondingen en bij hen die rouwen om deze afschuwelijke verliezen", zei ze. "Ik treur mee met alle Canadezen in deze tragische tijd".

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.