Het IJmuidense gezelligheidskoor Deltasingers opent vrijdag Summer Park Sessions. ’We zijn er helemaal klaar voor’

De Deltasingers in park Velserbeek.© Foto Erik Baalbergen.

Kees de Boer
IJmuiden

Vissersliedjes en mooie Nederlandstalige meezingers. De Deltasingers pakken vrijdag als eerste het podium bij Summer Park Sessions in Velsen-Zuid.

Om 17 uur opent het IJmuidense gezelligheidskoor het festival voor een optreden dat een half uur duurt. Elly Entius van het koor vertelt dat de leden er heel veel zin in hebben.

,,We hebben in de zomer altijd een stop van een paar maanden. Dit wordt ons eerste grote publieke optreden, nadat we alweer het nodige hebben gerepeteerd. We gaan vrijdag de mensen verrassen met een mooi repertoire. Natuurlijk openen we traditiegetrouw met ’Bij de haven van IJmuiden’, waarna onder andere een medley van Koos Alberts voorbijkomt, een nummer van Frans Duits en nog veel meer lekker in het gehoor liggende liedjes.”

De afgelopen jaren zijn diverse koren verdwenen in Velsen. De Deltasingers zijn echter nog steeds springlevend en hebben ook de coronatijd overleefd. Wat is de kracht van het koor?

,,Ik denk dat het de gezelligheid is bij ons”, zegt Entius. ,,Wij hebben geen groepjes die op een gegeven moment voor onrust kunnen zorgen. Bij ons praat iedereen met elkaar, het loopt lekker in elkaar over.”

Toch kan het nu vijftig leden tellende koor altijd nieuwe leden gebruiken. ,,De afgelopen jaren en in de coronatijd zijn er wat mensen weggevallen. Vooral aan mannen is er bij ons een tekort, die vind je bijna niet meer. Dus wie geïnteresseerd is: we oefenen op donderdagavond van half acht tot kwart voor tien in buurthuis De Brulboei in de Kanaalstraat 166 te IJmuiden. Ik zou zeggen: kom gerust een keer vrijblijvend een repetitie bijwonen. Dan zie je gelijk of het wat voor je is.”

Naast de repetities verzorgt het koor ook optredens en is het te boeken voor een gezellige middag of avond. Entius: ,,Daarom treden we vrijdag natuurlijk ook op. We hebben bijvoorbeeld nog geen boeking voor een kerstoptreden. De Summer Park Sessions is een mooi podium om reclame voor onszelf te maken. Maar dat gaat beslist goed komen. We zijn er helemaal klaar voor.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.