Canadese politie vindt verdachte niet na mogelijke waarneming

ANP Producties | Bron: ANP
Regina

Een urenlange zoektocht van de Canadese politie naar de man die wordt gezocht voor de dodelijke steekpartijen in de provincie Saskatchewan heeft dinsdag niets opgeleverd. Na een mogelijke waarneming van Myles Sanderson in de inheemse gemeenschap James Smith Cree Nation is de verdachte niet aangetroffen, laat de politie weten die zegt dat de zoektocht doorgaat.

De politie begon een grote klopjacht naar Sanderson en zijn broer Damien, nadat zij als verdachten werden aangemerkt voor de steekpartijen van zondag. Op dertien locaties in James Smith Cree Nation en de nabijgelegen plaats Weldon werden tien mensen doodgestoken en achttien anderen verwond. Damien is inmiddels dood aangetroffen. Volgens de politie is hij mogelijk door zijn broer vermoord.

"Aangezien zijn verblijfplaats onbekend blijft, dringen we er bij het publiek op aan passende voorzorgsmaatregelen te nemen", aldus de politie in een verklaring. Eerder op de dag werden bewoners van de inheemse gemeenschap opgeroepen een schuilplaats te zoeken nadat Sanderson daar zou zijn gezien.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.