Medewerkers Den Weeligenberg in Hillegom onwel door nog onverklaarbare ’vreemde lucht’

Den Weeligenberg.© Foto Flashlight Fotografie

Hillegom

Twee dagen achtereen zijn in woonzorglocatie Den Weeligenberg in Hillegom personeelsleden onwel geworden door een ’vreemde lucht’ in een van de beweegruimtes. Dat gebeurde maandag en dinsdag.

De aanwezigen in de ruimte werden maandag gewaarschuwd door het brandalarm, dat door de onbekende lucht werd geactiveerd. De bewoners die in de ruimte waren, zijn direct teruggebracht naar hun afdelingen. Vier personeelsleden werden onwel en zijn voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten dezelfde dag nog naar huis.

De brandweer en politie hebben onderzoek verricht en oordeelden aanvankelijk dat een kapotte TL-buis waarschijnlijk de oorzaak was. Dinsdag bleek dat toch niet zo te zijn toen andermaal een aantal medewerkers in de ruimte onwel werd.

De hulpdiensten zijn opnieuw gekomen en de brandweer heeft nogmaals onderzoek verricht. Alle denkbare mogelijkheden zijn onderzocht en konden worden uitgesloten, maar de oorzaak is nog niet achterhaald. De beweegruimte is voorlopig gesloten voor activiteiten.

De Weeligenberg was vanwege het onderzoek enige tijd niet toegankelijk voor bezoek. Aan het einde van de middag was bezoek weer mogelijk.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.