Vogels en vissen omgekomen bij grote brand dierenspeciaalzaken in Nieuw-Vennep. Twee woningen ontruimd, loodsen volledig ingestort

© Laurens Bosch

© Laurens Bosch

© Laurens Bosch

© Nieuwsfoto.nl

1 / 4
Internetredactie
NIEUW-VENNEP

In twee loodsen waarin een vis- en vogelspeciaalzaak waren gevestigd aan de IJweg in Nieuw-Vennep heeft dinsdagavond een grote brand gewoed. „Alle dieren zijn omgekomen”, meldt de brandweer.

De brand ontstond dinsdagavond even voor 23.00 uur in een vissenspeciaalzaak. Even later vloog een tweede loods achter het pand in brand. Rond 00.45 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was.

Twee woningen moesten worden ontruimd. De woningen moesten nat gehouden worden om te voorkomen dat het vuur daar naartoe oversloeg. De bewoners konden in de loop van de nacht weer terugkeren.

De brand ging gepaard met veel vlammen en rookontwikkeling.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

© Laurens Bosch

De brand gezien vanuit de wijk Getsewoud© Ingezonden

Het is niet bekend hoeveel dieren zich in het pand bevonden. Ook is het nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Er zijn geen personen gewond geraakt.

„Woorden schieten te kort.....”, schrijft vogel- en papegaaienspeciaalzaak Allesvooruwvogel.nl op Facebook. „Ons levenswerk verwoest binnen een half uur. Zonder enige vorm van afscheid zijn alle vogels ons ontvallen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook bij Mink Vijver en Aquarium is het ongeloof groot. „De droom, het levenswerk, is verdwenen. Opgegaan in een vlammenzee, binnen 20 minuten geheel weggevaagd”, aldus de speciaalzaak.

Lees ook: Twee dierenzaken afgebrand in Nieuw-Vennep, alleen een handvol vissen overleven het vuur: ’Weggevaagd in twintig minuten’

© Laurens Bosch

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto vanuit Hillegom.© Frouke Van Griensven

Beeld vanuit Zuiderhoeven West© Foto Gaby Kraaij

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.