Velsen lijkt te winnen maar ziet Alphense Boys in slotfase toch de punten pakken

Nico Mos
Alphen aan den Rijn

Na een stroperige eerste helft brandde de wedstrijd tussen Alphense Boys en Velsen na rust pas echt los. Uiteindelijk trok de thuisclub aan het langste eind, Velsen met een kater achterlatend: 4-3.

Voor rust werd de wedstrijd in een (te) laag tempo afgewerkt. Toch kreeg zowel de thuisclub, als Velsen, een behoorlijk kans en wel halverwege de eerste helft. De Alphense linksback Raychello Fecunda stoomde op en kon hard uithalen, maar doelman Dennis Flecken was op zijn post. Tien minuten later was Daniël Man van Velsen dicht bij de openingstreffer, maar hij faalde oog in oog met keeper Jochem Lensen.

Al snel na rust bracht een misverstand bij de thuisclub de bal in Velsens bezit. Een snelle counter was het gevolg en een voorzet vanaf de linkerflank bereikte Marc Kloosterboer. Zijn kopbal glipte door de handen vanLensen (0-1). Na een uur was het weer gelijk. Invaller Sami Haouam drukte af.

Na dat doelpunt moest Velsen verder terug. Uiteindelijk viel de 2-1 voor de thuisclub. Doelpuntenmaker Frank van de Hoorn schoot de bal via het dak van het doel binnen. Velsen liet het er niet bij zitten en tien minuten voor tijd tikte invaller Abdelmajid Bouali de 2-2 binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De laatste minuten van het duel waren knotsgek. Acht minuten voor tijd was het Man die de stand op 2-3 wist te brengen. De drie punten leken binnen, maar Haouam zorgde in de negentigste minuut voor de gelijkmaker: 3-3. Beide ploegen leken een punt over te houden aan het duel, maar in blessuretijd stonden er teveel Velsenaren voor de bal en daar profiteerde de snelle invaller Jonathan Platte van: 4-3. Velsen met een kater achterlatend.

Onnodig

Na afloop liet Velsen-trainer Ronald Dooijeweerd weten een kopie van de wedstrijd van vorig jaar te hebben gezien. ,,Ook toen waren we gelijkwaardig en nu geven we wederom de wedstrijd weg in blessuretijd. Ik baal verschrikkelijk, want dit verlies was onnodig en we staan we nog steeds met lege handen.”

Alphense Boys-Velsen 4-3

48. Kloosterboer 0-1, 60. Haouam 1-1, 62. Van der Hoorn 2-1, 79. Bouali 2-2, 84. Man 2-3, 90. Haouam 3-3. 90.+2: Platte 4-3.

Velsen: Flecken; Tervoort, Agyapong, Man, Groenewoud, Kloosterboer, Reurts, Sneekes, Alderliefste, Haddouzi (53. Bouali) en Snijders.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen