Olympia Haarlem ondanks gedeelde dubbel naar Holland Series softbal

Rob Spierenburg
Moergestel

Na de gedeelde dubbel in Moergestel tussen Olympia Haarlem en Roef! is het inmiddels zeker dat de Holland Series wordt gespeeld tussen Tex Town Tigers en regerend landskampioen Olympia Haarlem. In een ’best of five’ gaan die ploegen strijden om de landstitel.

Dat het eerste duel in Brabant zou uitdraaien op een Haarlemse nederlaag kwam als een verrassing. Zeker toen Brenda Beers in de eerste de beste slagbeurt de bal over de hekken joeg. In de vijfde inning ging Roef! erop en erover, 2-1. Het tweede duel was met 4-5 voor Olympia Haarlem.

Coach Edwin Pieneman is bij Onze Gezellen aan zijn laatste duels met de hoofdmacht bezig. Onlangs heeft het bestuur van de Haarlemse hoofdklasser aangegeven dat komend seizoen een andere weg wordt ingeslagen. „Ze willen nog meer focussen op de jeugd”, aldus Pieneman. „Ze vonden mij daarvoor niet de geschikte persoon.”

Uit bij Tex Town Tigers ging Onze Gezellen tweemaal kansloos ten onder. „Als bij ons alles klopt kunnen wij het elke tegenstander lastig maken”, aldus de vertrekkende coach. „Zaterdag was het op alle vlakken matig. Dan heb je tegen een topteam als Tex Town Tigers niks in te brengen.” In Enschede werd het 9-4 (twee homeruns van Laura Wissink) en 13-3.

Doordat Amsterdam Pirates in eigen huis tweemaal hard onderuit ging tegen Neptunus (0-7 en 0-10), houdt Onze Gezellen de ploeg uit Amsterdam onder zich. Een prestigezaak, want gedegradeerd wordt er dit seizoen niet. Sparks was afgelopen weekeinde vrij.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen