KWF investeert 16 miljoen in Centra leven met en na kanker, ook Inloophuis Kennemerland ontvangt geld

De entree van het Inloophuis Kennemerland in Santpoort-Noord.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Van onze verslaggever
Heemskerk

Psychosociale zorg voor kankerpatiënten en hun naasten een boost geven, dat is het doel van een nieuwe miljoeneninvestering die het KWF tot en met 2025 gaat doen.

KWF investeert dit bedrag om de zorg in de Ipso-centra te professionaliseren en de 81 locaties beter vindbaar te maken. Inloophuis Kennemerland, met locaties in Santpoort-Noord, Heemskerk en Haarlem, is één van deze centra en biedt op een laagdrempelige manier psychosociale ondersteuning door o.a. lotgenotencontact, een luisterend oor of begeleiding en behoeftegerichte activiteiten.

Met de KWF financiering van 16 miljoen euro kan elk Ipso-centrum een betaalde kracht aannemen en wordt de brancheorganisatie IPSO ondersteund om de zorg te coördineren, fondsen te werven voor de activiteiten en om meer bekendheid aan de centra te geven. Zowel onder (ex-)kankerpatiënten als onder hun zorgverleners. Zodat meer mensen deze laagdrempelige zorg en ondersteuning kunnen vinden.

Meer dan 800.000 mensen leven momenteel met of na kanker. De verwachting is dat dit er in 2030 1,4 miljoen zijn. Uit onderzoek blijkt dat 85 procent van hen zorgen of angst ervaart. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.