Jaar na mislukte selfie met Toto Wolff, krijgt Zandvoortse Santi dan toch zijn foto met de Mercedes-baas: ’Hi, are you the kid from ’Kuuuut Mama calls?’

1 / 2
Milo Lambers
Zandvoort

Net toen de Zandvoortse Santi Greeven vorig jaar een selfie wilde maken met Toto Wolff, belde zijn moeder. De camera blokkeerde en de auto met Toto erin reed weg. Het filmpje werd een hit op internet. Maar wie het laatst lacht, lacht het hardst. Dit weekend kreeg Santi Greeven alsnog zijn foto met Toto Wolff plus een rondleiding van Mercedes.

„Het was te gek. Ik kan het eigenlijk nog niet geloven. Normaal betaal je heel veel geld om in de paddock te mogen en ik mocht gewoon gratis naar binnen.”De Zandvoortse jongen van 14 heeft het weekend van zijn leven. Nadat hij vorig jaar naast een selfie greep, werd hij nu door Mercedes uitgenodigd in het motorhome.

Het filmpje van Santi ging vorig jaar viraal. ’Kut, mama belt’, zegt hij op het moment dat hij een foto wil maken. Oud-coureur Jan Lammers zag de beelden ook. Hij zette zich in om een ontmoeting te regelen tussen Santi en zijn familie met Toto Wolff. De familie werd uitgebreid rondgeleid door het motorhome. Santi kreeg een Mercedespet met handtekeningen van de coureurs Lewis Hamilton en George Russell. De medewerkers van Mercedes bleken Santi allemaal te kennen: “Hi, are you the kid from ’Kuuuut Mama Calls?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„We mochten in het motorhome komen. Dat was ontzettend gaaf. Toto herkende me nog. Hij had verhaal wel meegekregen. Net als de monteurs.” Wolff staat bekend als een heethoofd maar op de familie Greeven maakte hij een sympathieke indruk. ,,Hij was heel rustig en nam de tijd voor ons. Hij ging niet met zijn koptelefoon gooien”, grapt de Zandvoorter.

(Tekst gaat door onder de foto)

Samen met zijn zus Isa is Santi de hele week te vinden op of rond het circuit. ,,We hebben gisteren van mensen een VIP-pas gekregen. We liepen gewoon door de pits van Red Bull. Ook ben ik er achter gekomen waar Hamilton en Verstappen slapen. Ik ben met veel coureurs op de foto geweest. Alleen nog niet met Max. Hopelijk lukt dat nog.”

Ondanks dat hij genoot van het ontvangt bij Mercedes, heeft de Duitse renstal er geen nieuwe fan bij. ,,Nee, hoor. Ik blijf fan van Red Bull en Max.”

Volg hier ons liveblog over de Grand Prix van Zandvoort.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.