De verwachtingen waren hooggespannen, maar het lukt Bloemendaal niet die waar te maken tegen Hurley

Maria Jose Granatto namens Bloemendaal in duel met Carmen Vincentie.© Foto United Photos/Koen Suyk

Jan Warmerdam
Amsterdam

Bloemendaal heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In het Amsterdamse Bos was Hurley zaterdagavond met 2-1 te sterk. Een bittere pil voor Bloemendaal, niet in het minst omdat de verwachtingen zo hoog gespannen waren.

Opmerkelijk, dat waren de transfers die drie internationaal gelauwerde hockeysters deze zomer maakten richting ’t Kopje. Maria José Granatto kwam uit Argentinië, Sonja Zimmerman uit Duitsland en Tyler Lench uit Nieuw-Zeeland. In hun kielzog stapten Noa van der Hurk en Maud Preyde over van respectievelijk Schaerweijde en Gooische en kwam Laurine Bout over uit de eigen jeugd.

Het zestal stond ook in het veld tegen Hurley, dat de eerste helft domineerde. Bloemendaal had moeite om het tempo bij te benen. De thuisploeg kreeg diverse strafcorners, Gitte Michels was twee keer bij de les. Ruststand 2-0.

In de tweede helft tapte Bloemendaal uit een ander vaatje. Er werd hoog druk gezet en bij balbezit geprobeerd de Amsterdamse defensie stuk te spelen. Lench en Granatto trokken de trukendoos wijd open, maar dit leverde te weinig rendement op. De enige scoringsmogelijkheid in het derde kwart was voor Carmel Bosch, maar haar inzet ging naast.

Aan het begin van het vierde kwart was het toch raak. Granatto slalomde weer door de Hurley-defensie en de voorzet verdween via een Amsterdamse stick in het doel. Bloemendaal gooide nog meer energie in de strijd en kwam onder aanvoering van de bedrijvige Granatto en Lench af en toe dreigend door. Maar wat de bezoekers ook probeerden, de gelijkmaker viel niet. Ook niet nadat coach Dave Smolenaars in de slotfase goalie Danique Visser naar de kant haalde voor een extra veldspeler.

hockey

hoofdklasse vrouwen

HurleyBloemendaal 2-1

25. Michels 1-0 (sc), 28. Michels 2-0 (sc), 47. Granatto 2-1

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen